Baobab body butter, verzorgend en anti-mug!

Baobab Body Butter, niet alleen verzorgend maar zoveel meer!

In deze blog ga ik je hier alles over vertellen.

Het hoofdbestanddeel van deze bodybutter is het extract van de vrucht die groeit aan de baoabab boom. Van deze vrucht samen met sheaboter en macadamiaolie is een rijke en voedende bodybutter gemaakt.

http://www.lovenaturalbeauty.nl/wp-content/uploads/2017/03/baobab-vrucht.jpg

Wat deze heerlijke combinatie voor je doet:

  • Hydrateert de hele dag door, voor een soepele en gezond ogende huid.
  • Bevat heilzame antioxidanten.
  • Maakt de droge huid glad.
  • Draagt bij tot een zachtere, gladdere en strakker ogende huid.
  • Helpt na verloop van tijd de elasticiteit van de huid te verhogen.

Dit zijn voordelen die voor ons allemaal gelden maar er is meer!

Deze bodybutter helpt je irritante muggen op afstand te houden. Muggen houden niet van de geur en blijven bij je uit de buurt. Ideaal voor in de zomer en zo voorkom je gestoken te worden en last te hebben van vervelende muggenbeten en vreselijke jeuk!

Ook heeft deze bodybutter al velen geholpen met serieuze huidproblemen zoals striae, psoriasis en andere huidaandoeningen. Voor mensen die niet van olie houden om te smeren is dit een erg fijne vervanger.

De belangrijkste ingredienten en wat ze voor je doen:

Deze fantastische resultaten zijn te danken aan de voordelen die de ingredienten van zichzelf al hebben. In combinatie maakt het deze bodybutter tot een verzorgend maar dus ook een genezend product. Het is een organische samenstelling en geschikt voor ieder huidtype. Eventjes de voordelen van de ingredienten voor je op een rijtje:

 

  • Baobab-vruchtenpulpextract: dit vruchtenextract is een natuurlijk hydraterend en verzachtend ingrediënt dat de droge huid glad helpt maken, de aanblik van de huid verbetert en de huid verzorgt door middel van langdurige hydratatie.
  • Sheaboter: een rijk, verzachtend ingrediënt dat de natuurlijke functies van de huid versterkt en het vochtgehalte helpt verhogen.
  • Macadamianootolie: deze hydraterende olie die rijk is aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren lijkt sterk op talg (het vet dat de huid van nature produceert om te hydrateren en te beschermen), wordt gemakkelijk door de huid opgenomen en helpt het vochtgehalte van de huid in stand te houden.

Deze heerlijk geurende bodybutter is erg fijn in gebruik. Het smeert makkelijk en blijft niet vettig op de huid maar trekt snel in. Vooral voor de mensen die niet van olie houden of wanneer je dit snel tussendoor even wilt gebruiken.

Ten slotte nog een prachtig iets wat met dit product gedaan wordt en waar deze baobab boom nog meer voor gebruikt wordt.

Bij elke verkochte Epoch Baobab Body Butter wordt een deel gedoneerd aan de Force for Good Foundation voor het Malawi Seeds of Hope Project. Dit wordt gebruikt om diverse belangrijke en nuttige bomen, waaronder baobab en fruitbomen, voor het volk van Malawi te kopen en te planten. Malawi is een van de landen met een zeer ernstige ontbossing en er is een directe noodzaak om deze waardevolle natuurlijke hulpbron te doen herleven en te beschermen.

In mei 2015 werden in totaal al meer dan 550.000 bomen aan dorpen in Malawi gedoneerd dankzij de verkoop van onder andere de Baobab Body Butter. Deze donatie geldt voor alle Epoch producten. Lees meer hierover, http://www.lovenaturalbeauty.nl/organische-verzorgingsproducten-gezichtlichaam-haar/
Het planten van bomen als hernieuwbare hulpbron zal de bevolking van Malawi op vele manieren ten goede komen. Op korte termijn zorgen nieuwe bomen voor voedsel en grondstoffen. Op lange termijn verschaffen ze opslag, schaduw en verrijkte grond. De bladeren van de baobab zijn bijvoorbeeld eetbaar en kunnen al een jaar na het planten van een zaailing geoogst worden. Vijf jaar na de beplanting beginnen de bomen vruchten te dragen die ook gegeten of verkocht kunnen worden. Uit de bast van de boom kunnen sterke, duurzame vezels gewonnen worden om garen, touw of andere bouwmaterialen van te maken. De bast groeit weer aan en kan elke twee tot vijf jaar opnieuw geoogst worden.

De zuurstof en waterdamp die bomen afscheiden, zijn in het subtropische klimaat van Malawi onmisbaar voor de regenproductie, waardoor ze de mensen en het land beschermen tegen droogte en hongersnood. Bovendien helpt het wortelsysteem van de bomen tegen bodemaantasting en erosie en bieden de bomen zelf schaduw en bescherming voor mensen en dieren.

Het Seeds of Hope Project heeft naast de Force for Good Foundation de bevolking van Malawi al de mogelijkheid gegeven een duurzame voedselproductie te organiseren om verschrikkelijke hongersnoden tegen te gaan. Door dit herbebossingsproject kunnen we een kostbare hulpbron herstellen en tegelijk het milieu in stand houden en verbeteren.

Na het lezen van al deze voordelen van dit heerlijk en eerlijk product kan ik me voorstellen dat je dit eens wilt proberen of misschien informatie wilt over de goede doelen die gesteund worden. Via deze link kun je me bereiken: http://www.lovenaturalbeauty.nl/mijn-contactgegevens/

Geef een reactie